Zubni implantati

Zubni implantati – trajno rješenje za nedostatak zubi

Patite od nedostatka vaših prirodnih zuba i imate problema u svakodnevnom životu, prilikom govora ili žvakanja hrane?

Zubni implantati mogu biti idealno rješenje za vas!

Saznajte jeste li kandidat za zubne implantate u razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem.

Putem našeg kontakt obrasca dogovorite besplatne konzultacije!

Što su zubni implantati i je li ugradnja bolna?

Zubni implantati su titanski vijci, koji se koriste za nadomjestak  zuba kao trajno i fiksno  rješenje.

Njihovom brzom i bezbolnom ugradnjom zamijenit ćemo prirodne zube koji vam nedostaju, vraćajući najljepši osmijeh na vaše lice.

Glavna karakteristika titanskih implantata je da su potpuno biokompatibilni, što znači da ih organizam prihvaća kao svoje.

Ugradnja zubnog implantata rutinski je zahvat, koji  je potpuno bezbolan jer se izvodi  u lokalnoj anesteziji. Kirurški se implantat ugrađuje za 15-ak minuta.

Ugradnja implantata je idealno je rješenje u slučaju:

  • nedostatka jednog ili više zuba
  • potpune bezubosti

Prije ugradnje implantata provodi se i stomatološka anamneza, te detaljan stomatološki pregled zubi i usne šupljine. Glavni uvjet za mogućnost ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost.

Prije zahvata potrebno je napraviti CBCT (ct snimka).

CBCT je trodimenzionalni prikaz čeljusti, koji nam daje precizan uvid u gustoću i dimenziju kosti, te okolnih struktura. Pomoću njega specijalist oralne kirurgije određuje poziciju implantata, odnosno na koje mjesto je moguće postaviti implantat.

Zubni implantat ima funkciju nosača, te kada se ugradi u kost, postaje «korijen» za vaš zamjenski zub.

Na zubni implantat se postavlja titanska ili cirkonska nadogradnja, koja osigurava stabilnu vezu između implantata i protetskog nadomjestka, a na to zubna krunica, most ili proteza.

Nakon zahvata, dolazi do procesa sraštavanja kosti i implantata (osteointegracije), kako bi implantat funkcionirao kao prirodan zub.

Kod ugradnje implantata u donjoj čeljusti potrebno je čekati 2 – 3 mjeseca, a kod gornje čeljusti 3 – 4 mjeseca, kako bi se mogla nadograditi dogovorena protetska konstrukcija (krunica ili most, ovisno o opciji za koju se odlučite).

U slučaju da postoji problem nedostatka kosti pristupa se nadogradnji zubne kosti (augmentacija).

Svakako je bitno imati na umu da nadogradnja kosti produljuje cijeli proces ugradnje implantata za otprilike 4 -6 mjeseci, kako bi se dobilo dobro stanje kosti i tkiva koje je pogodno za ugradnju implantata.

Vrste zubnih implantata

Danas na tržištu postoji jako veliki raspon u cijenama i kvaliteti zubnih implantata. Bez pomoći specijalista oralne kirurgije, teško je objasniti zašto je to tako i što pacijenti s time dobivaju.

U našoj klinici koristimo samo implantate visoke kvalitete, vodeće svjetske kompanije Nobel Biocare i Bego.

Najvažnije na što treba obratiti pažnju je vrsta zubnih implantata, te tko ugrađuje zubne implantate, odnosno da li to radi specijalist oralne kirurgije ili ne.

U klinici artDental ugradnju zubnih implantata izvodi specijalist oralne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom, koji je jako precizan i stručan.

Nakon ugradnje zubnih implantata, svaki pacijent dobiva knjižicu s certifikatom implantata koji je ugrađen, poziciju gdje je postavljen, kada je postavljen i vrsta rada na implantatu.

Na kvalitetu i dugoročnost implantata veliki utjecaj ima, prije svega savršeno održavanje oralne higijene i redovite kontrole uz profesionalno čišćenje zubnog kamenca.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata u razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med Markom Nikolićem, sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.

Za bilo kakve nedoumice oko implantologije, ne ustručavajte se kontaktirati nas!

Recenzije:
Blog:

Curaprox Croatia edition

Dragi naši ljubitelji nogometa ali i oralne higijene, s ponosom najavljujemo nagradni natječaj povodom Europskog nogometnog prvenstva 2024! Zajedno s CURAPROX Hrvatska pridružujemo se nogometnoj groznici…
Aktualni popusti: