CT 3D zuba

3D dijagnostika korištenjem CT-a najsuvremenija je dijagnostička metoda u dentalnoj medicini, koja omogućuje zubnu snimku visoke kvalitete i točnosti, potrebnu za dijagnozu i planiranje implantoloških zahvata.

Omogućuje najprecizniji i najdetaljniji uvid u stanje kosti (visinu, dužinu i širinu tj. dubinu), zuba i korijena gornje ili donje čeljust. Na taj način je omogućena  vizualizacija snimaka po presjecima u sve tri dimenzije, što je od velike važnosti kod planiranja implantoloških zahvata i velikih rekonstrukcija čeljusti, ali se koristi i kod endodoncije (liječenja zuba).

U artDENTAL-u imamo mogućnost slikanja CBCT-a (3D CT snimanje zuba), kojeg očitava spec.oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić.

Postupak snimanja je vrlo jednostavan i brz, identičan snimanju ortopana.

Zašto je 3D CT dijagnostika važna kod ugradnje zubnih implantata?

3D dijagnostika je neizostavna prije kirurških zahvata i operacija jer specijalistu oralne kirurgije daje točan uvid u trenutno stanje mandibularne i maksilarne kosti.

CT snimanje zuba i čeljusti je potrebno kako bi ocijenili dimenziju (širinu, visinu) i kvalitetu čeljusne kosti. Na osnovi CT snimke planira se broj i raspored implantata te eventualne potrebne mjere za izgradnju čeljusti.

Snimka je vrlo precizna, koristi se kako bi se isplanirao što bolji tijek najzahtjevnijih implantoloških i protetskih terapija.

3D CT dijagnostikom može se na odličan način pregledati položaj umnjaka i impaktiranih zubi, stanje sinusa te položaj korijena unutar kosti.

3D snimkom specijalist oralne kirurgije dobiva sve potrebne detalje za određivanje individualne implantološke terapije.

Prednosti 3D CT dijagnostike:

  • izuzetna preciznost i detaljnost snimaka,
  • brzina snimanja i izrade snimaka što bitno štedi vrijeme pacijenta,
  • minimalna doza zračenja,
  • mogućnost pohrane u digitalnom obliku

Kako izgleda snimanje CBCT zuba?

Snimanje se odvija u posebnoj prostoriji u kojoj se nalazi CBCT uređaj.

Ovaj pregled ne zahtijeva posebnu pripremu. Prije snimanja potrebno je ukloniti sve metalne predmete s glave i vrata; nakit, naočale, ukosnice i sl.

Također iz usta treba izvaditi mobilne radove (proteze).

Kako bismo vas zaštitili od zračenja, stavit ćete “olovnu pregaču” i uz sve potrebne upute, uspješno ćemo  napraviti CBCT vaših zuba. Cijeli proces traje 15-20 sekundi.

Žene bi uvijek trebale obavijestiti ako trudne ili bi mogle biti trudne, jer se u tom slučaju CBCT snimka neće raditi.

Slobodno nas kontaktirajte, kako bi vam pružili sve potrebne informacije i što ugodnije iskustvo u našoj klinici.

Ugovorite snimanje zubi u našoj klinici, očekuje vas kompletna dijagnostika na jednom mjestu!

Recenzije:
Usluge:
Aktualni popusti: