All-on-4 / All-on-6

Ako ste iz različitih razloga izgubili sve svoje prirodne zube ili imate svega nekoliko zuba koji su u lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube, kao jedno od rješenja predstavljamo metodu ALL ON 4/ALL ON 6.

Metoda ALL ON 4/ALL ON 6 je inovativna metoda postavljanja fiksnog mosta na 4 ili 6 implantata koji se mogu postaviti u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti.

U odnosu na ostale implantoprotetske tehnike, kod metode ALL ON 4 postavljanje implantata  mora biti u skladu s posebno definiranim pravilima. Dva implantata se postavljaju ravno, a dva pod kutom od 30-35 stupnjeva. Takvim položajem implantata u čeljusti, zaobilaze se kritična područja gdje je prisutan smanjen volumen kosti.

Prednosti metoda ALL ON 4/ALL ON 6

 • fiksni privremeni zubi
 • nema skidanja i čišćenja proteza svakodnevno
 • bezbolnost zahvata,
 • potpuna funkcionalnost,
 • normalno žvakanje,
 • održavanje oralne higijene kao kod prirodnih zubi
 • estetika i prirodan izgled,
 • bolja kvaliteta života

Dijagnostika i plan terapije

Prije samog zahvata potrebna je detaljna 3D dijagnostika kako bi se jasno procijenila debljina i gustoća kosti pacijenta, na temelju koje će specijalist oralne kirurgije pristupiti samom zahvatu ugradnje implantata u točno određene pozicije koje su potrebne za izradu protetskog mosta. Postavljanje implantata obavlja se uz uporabu lokalne anestezije pa nema osjećaja boli.

Tijekom 48-72 sata od ugradnje implantata postavlja se fiksni privremeni most kako pacijent ne bi bio bez zubi tijekom perioda cijeljenja. Proces srastanja implantata s kosti traje 3-4 mjeseca nakon čega se pristupa izradi definitivnog fiksnog mosta.

Koja je razlika između ALL ON 4 I ALL ON 6 metode?

Ono što se odmah primjećuje kao razlika je razlika u samom broju i postavi ugrađenih implantata.

Tijek i princip zahvata je isti kao i kod metode ALL ON 4, jedino što će prilikom ugradnje implantata u ALL ON 6 metodu operativni zahvat trajati nešto duže zbog većeg broja implantata koji se ugrađuju, mada u pojedinim slučajevima to nije pravilo.

Dodatna dva implantata u ALL ON 6 metodi jamče veću stabilnost strukture definitivnog mosta, a time i pravilniju preraspodjelu sila žvakanja.

Idealan broj implantata za svakog pacijenta odredit će naš kirurg na temelju pregleda i detaljne analize individualnog stanja čeljusne kosti.

Kome preporučujemo metode ALL ON 4/ALL ON 6?

Ove metode preporučujemo pacijentima koji imaju problema kao što su:

 • potpuno bezuba čeljust,
 • iznimno loše stanje većine zuba, gdje je jedina opcija potpuno ih izvaditi i zamijeniti,
 • problemi sa zubnom protezom i nemogućnost navikavanja na nju.

S obzirom na to da se radi o zahtjevnom kirurškom zahvatu bitno je odabrati oralnog kirurga s iskustvom koji će se u potpunosti posvetiti planiranju i izvođenju implantološkog zahvata.

Ponosni smo što svim svojim pacijentima možemo pružiti najkvalitetniju uslugu oralne kirurgije pod vodstvom dr.med.dent Marko Nikolić, specijalista oralne kirurgije i time možemo osigurati povjerenje u postupak i zahvat koji je maksimalno siguran.

Ako niste sigurni koje od ova dva rješenja je za Vas ili imate dodatna pitanja slobodno nam se obratite s povjerenjem i rezervirajte svoj termin za besplatan prvi pregled.

Recenzije:
Blog:

Curaprox Croatia edition

Dragi naši ljubitelji nogometa ali i oralne higijene, s ponosom najavljujemo nagradni natječaj povodom Europskog nogometnog prvenstva 2024! Zajedno s CURAPROX Hrvatska pridružujemo se nogometnoj groznici…
Aktualni popusti: