Prečka

Tražite rješenje za izgubljene zube?

S obzirom na činjenicu da su klasične proteze neugodne i nestabilne za nošenje, te time smanjuju kvalitetu života, u današnje vrijeme stomatologija može ponuditi alternativna rješenja koja podižu kvalitetu života i samopouzdanje onima koji su ostali bez svih zuba.

Zahvaljujući tehnološkom napretku moguća su različita rješenja, a jedno od trajnijih i kvalitetnijih  je svakako ugradnja implantata.

Zubna proteza na implantatima

Zubna proteza na implantatima je protetski nadomjestak koji nadoknađuje izgubljene zube i tkivo, ali se pridržava za zubne implantate, za razliku od klasične proteze koja leži  na samoj sluznici usne šupljine koja je time i manje stabilna.

Ovakva vrsta proteze koristi se kod pacijenata s potpunim nedostatkom zubi, a koji imaju dovoljno kosti u čeljusti za ugradnju zubnih implantata.

Zubni implantati se postavljaju u čeljust i fiksiraju zubnu protezu:

  • kopčama,
  • prečkama ili
  • drugim sistemima.

Klasični je pristup izrada proteze na četiri implantata koji su međusobno povezani metalnom prečkom, individualno izrađenoj za svakog pacijenta.

Prečka na implantatima

Prečka na implantatima je titanska konstrukcija koja se koristi kao uporište s pomoću kojeg će proteza čvrsto stajati u ustima. 

Proteza na prečki je polufiksno rješenje  koja se postavlja na prethodno ugrađena 4 dentalna implantata. Postupak ugradnje implantata je jednostavan, izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan.

 Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi period srastanja implantata sa zubnom kosti. Proces oseointegracije traje 3-4 mjeseca nakon čega se pristupa izradi definitivne polufiksne proteze. Tijekom cijele terapije  pacijent je s privremenom  protezom koju nosi do posljednje faze, odnosno do definitivnog rješenja.

Prednost proteze na implantatima je ta što se lagano može skinuti i čistiti, dok s druge strane tijekom nošenja je stabilna i čvrsta, te time pacijentima pruža nesmetan govor i žvakanje hrane. Dakle proteza je fiksna u ustima dok ju pacijent ne odluči sam skinuti.

Ova vrsta proteze je financijski povoljnija od fiksnih radova All on 4 i All on 6, a predstavlja odličnu alternativu.  

Dijagnostika i plan terapije

Oralna kirurgija, u slučaju svakog zahvata uključuje dobru te detaljnu dijagnostiku. Kao prvi korak potrebno je napraviti CBCT snimak kako bi oralni kirurg jasno procijenio debljinu i gustoću kosti pacijenta.

S obzirom na to da je kod svakog pacijenta stanje u ustima drugačije, jako je bitan individualiziran pristup pacijentu. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti naš iskusni tim stručnjaka pod vodstvom dr.med dent. Marka Nikolića, specijalista oralne kirurgije izraditi će vaš plan terapije jer zaslužujete lijep osmjeh.

Recenzije:
Blog:

Curaprox Croatia edition

Dragi naši ljubitelji nogometa ali i oralne higijene, s ponosom najavljujemo nagradni natječaj povodom Europskog nogometnog prvenstva 2024! Zajedno s CURAPROX Hrvatska pridružujemo se nogometnoj groznici…
Aktualni popusti: