Izbjeljivanje zubi

Vaši su zubi izgubili sjaj, postali su tamniji?

Bijeli zubi i blistav osmijeh utječu na samopouzdanje, jer lijepi zubi oduvijek privlače pažnju i prvo je što ljudi primijete na nama.

Kako starimo tako naši zubi mijenjaju boju i s godinama zubi postaju tamniji.

Postoje i drugi faktori koji utječu na promjenu boje zubi kao što su konzumacije obojene hrane i pića, pušenja, naslaga plaka i kamenca i slično.

Izbjeljivanje zubi je estetski stomatološki postupak kojim se uklanjaju mrlje i diskoloracije s površine zuba, kako bi se postigao svjetliji i blistaviji osmijeh.

Izbjeljivanjem je moguće ukloniti obojenja zubi:

  • mrlje nastale pušenjem,
  • tamne nijanse od konzumacije obojene hrane i pića,
  • žutilo zubi nastalo naslagama plaka i kamenca i
  • sivkastu nijansu uzrokovanu devitalizacijom zubi i slično.

Metode izbjeljivanja zubi

Postoje različite metode izbjeljivanja zubi:

1. Profesionalno izbjeljivanje zubi kod stomatologa (lasersko izbjeljivanje):

Ovo je najučinkovitiji način izbjeljivanja zubi. Postupak se bazira na aktivnom kisiku koji prodire u zubnu caklinu, gdje se veže na spojeve pigmenta, te se procesom oksidacije razlaže i mijenja boju zubi u svjetliju nijansu. Primjenjuje ih na zube uz korištenje lasera kako bi se ubrzao proces izbjeljivanja.

Prije  postupka laserskog izbjeljivanja zubi, stomatolog će pregledati vaše zube, ako je potrebno, očistit će kamenac kako bi svjetlo lasera bilo učinkovitije.

Ova metoda izbjeljivanja zubi iznimno je učinkovita jer može izbijeliti zube za nekoliko nijansi, a postupak traje oko 30 min.

Rezultati su odmah vidljivi, a tretman je pogodan i za osobe s osjetljivim zubima. Laserskom izbjeljivanju zubi mogu pristupiti svi oni koji imaju zdrave zube, a želja im je imati još blistaviji osmijeh.

Osobito se preporučuje osobama koje često konzumiraju kavu, crne čajeve, duhan i ostalu hranu koja uzrokuje obojenje zubi.

2. Izbjeljivanje udlagama zubi kod kuće

Kućno izbjeljivanje zubi podrazumijeva aplikaciju udlaga sa specijalnim gelom. Gel se nanosi na zube putem zubne udlage koja se izrađuje posebno za svakog pacijenta. Gel se nanosi u udlagu i pacijent je nosi nekoliko sati.

Kućno izbjeljivanje je vrlo popularna metoda koja daje izvrsne rezultate.

Udlage za izbjeljivanje zubi su potpuno bezbolan tretman koji ne izaziva nikakve štetne posljedice na zube.

Prije svakog izbjeljivanja zubi, vrlo je važno posavjetovati se sa stomatologom, kako bi se utvrdilo je li osoba kandidat za postupak izbjeljivanja zubi kao i koja je metoda najbolja za postizanje željenih rezultata.

Važno je znati da se zubni ispuni, keramičke ljuskice, zubne krunice te zubi zahvaćeni karijesom ne mogu izbijeliti.

Kako biste što više očuvali svoje bijele zube nakon postupka izbjeljivanja, vrlo je važno održavati pravilnu oralnu higijenu, te ispirati zube nakon hrane koja šteti zubnoj caklini.

Zatražite termin u našoj klinici i saznajte jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi.

Nazovite nas ili nam se javite putem kontakt obrasca.

Recenzije:
Blog:

Curaprox Croatia edition

Dragi naši ljubitelji nogometa ali i oralne higijene, s ponosom najavljujemo nagradni natječaj povodom Europskog nogometnog prvenstva 2024! Zajedno s CURAPROX Hrvatska pridružujemo se nogometnoj groznici…
Aktualni popusti: