Porculanske navlake za zube – ne sviđaju vam se vaši zubi – centar dentalne medicine artDENTAL

Smeta vam izgled, boja ili oblik Vaših zuba? Saznajte kako ispraviti manje nedostatke i kako do savršenog osmijeha.

Što su porculanske navlake (keramičke krunice)?

Porculanske navlake za zube, znane kao i keramičke krunice su idealno rješenje ukoliko vam smeta izgled, boja ili oblik zuba. Odlično su rješenje ukoliko vam je zub uništen od karijesa ili ste doživjeli neku traumu gdje vam je zub pukao.

Porculanje najfinija vrsta keramike dobivena pečenjem na visokoj temperaturi. Na ovaj način nastaje staklasta polu-prozirna keramika, koja je mnogo čvršća nego što izgleda.

Porculanske navlake za zube mogu imati metalnu bazu s keramikom preko ili biti u potpunosti od keramike.

Porculanske navlake za zube izrađuje zubotehničar, koji poput umjetnika iscrtava keramiku koja će biti napravljena samo za vas.

Izrada porculanskih navlaka

Cijela procedura izrade porculanskih navlaka za zube kreće od vašeg dolaska stomatologu gdje se prvo napravi detaljan pregled i plan, a potom se vaši zubi, na koje idu porculanske navlake anesteziraju i bruse, te se uzimaju otisci, koji su negativ vaših usta i na temelju kojeg tehničar pravi porculanske navlake za zube.

Individualno se bira boja porculanskih navlaka za zube, kako bi se vjerno imitirao izgled prirodnog zuba. 

Dok su porculanske navlake za zube u fazama izrade, na vašim zubima su privremene navlake, koje štite brušeni zub i omogućavaju normalnu funkciju.

U sljedećem dolasku, ako je to potrebno, radi se proba baze navlake ili su već gotove navlake koje se cementiraju na zube.

Nakon što su cementirane, porculanske navlake za zube se ne mogu skinuti i potrebno je o njima brinuti se kao da su prirodni zubi; što znači održavati oralnu higijenu i redovno ići na kontrole kod stomatologa.

Koliko traju porculanske navlake za zube?

Vijek trajanja porculanskih navlaka je veoma teško odrediti; ovisi o samoj kvaliteti izrade, korištenim materijalima, te o životnim navikama pacijenata.

Možemo reći da je 50 % odgovornosti je na vama i brizi o porculanskim navlakama za zube, a 50 % na stomatologu u najvažnijoj fazi, a to je: priprema zubi za stavljanje porculanskih navlaka za zube.

Kako bi vijek trajanja porculanskih navika bio što dulji, bitno je svakodnevno brinuti se o oralnoj higijeni.

Ukoliko imate pitanja posjetite artDental – centar dentalne medicine u Kastvu (pored Rijeke) i prepustite nam se s povjerenjem…. garantiramo prekrasan osmijeh na licu!

Vezani članci:

Vrste keramičkih krunica – artDENTAL

10 načina za poboljšati osmijeh – artDENTAL

Priča o make overu koji je promijenio osmijeh i život – artDENTAL