Planiranje dentalnih implantata izvan zemlje boravka – što sve morate znati – artDENTAL

Vrhunske stomatološke usluge, prihvatljive cijene uz obavezan osmijeh i prisnost, dobitna su kombinacija da je dentalni turizam ušao u Hrvatsku na velika vrata.

I tako je već duži niz godina.

Osim što je Hrvatska najpoželjnija turistička destinacija, postala je i najpopularnija destinacija za stomatološko liječenje. Sve više osoba odlučuje spojiti ugodno s korisnim.

Iskoristiti slobodno vrijeme, upoznati kulturno – prirodne znamenitosti i gastro kulturu, a u isto vrijeme sebe počastiti s novim osmijehom.

Prednosti razvitka dentalnog turizma u Hrvatskoj osim vrhunskih dentalnih usluga, su povoljna geografska pozicija i znatna ušteda.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu.

Nazovite nas ili nam pošaljite mail!

Dentalni implantati

Dentalni implantati su standard za nadoknadu izgubljenih zuba u čeljusti. Postoji više različitih opcija za rješavanje problema nedostatka zuba.

Zubni implantati se smatraju najboljom opcijom u svakom pogledu.

U prvom redu što se tiče:

  • funkcionalnosti,
  • učinkovitosti i
  • izdržljivosti postupka.

Dentalni implantat je “šarafić” koji se usađuje u kost čeljusti, a na njega onda se raznim sistemima veže vanjski dio koji nosi krunu zuba.

Implantati su napravljeni od posebnog materijala, titana, čistoće 99,99% , čime se postiže potpuna biokompatibilnost i visok postotak oseointegracije.

Prije postavljanja implantata važno je znati odgovore na mnoga pitanja!

Na tržištu postoji mnogo vrsta implantata.

Kvaliteta i cijene variraju ovisno o proizvođaču. Najbolje je odabrati implantat koji je provjeren, postoji dugo na tržištu i garantira da će se u budućnosti za njega moći nabaviti dijelovi (u slučaju potrebe).

Važno je znati tko i na koji način implantat postavlja.

U moru ponuda i klinika VAŽNO je odabrati onu gdje će postavljanje implantata odraditi licencirani specijalist oralne kirurgije, koji je školovan izričito za kirurške zahvate, pripremu čeljusti za implantate i postavljanje istih.

Svaki stomatolog može postavljati implantate, ali ipak specijalisti su oni koji uče i usavršavaju tu vještinu godinama.

Stručnost oralnog kirurga povećava mogućnosti uspješnosti zahvata i daje garanciju za uspješan rad.

Sve operativno – kirurške zahvate u artDENTAL klinici obavlja specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić koji je, zajedno sa svojim kirurškim timom, u mogućnosti ponuditi vam niz vrhunskih operativnih tehnika.

Priprema za ugradnju implantata

Nakon vrste implantata i odabira klinike, odnosno oralnog kirurga, slijedi:

  • pregled stomatologa,
  • uzimanje anamneze, povijesti bolesti i
  • otkrivanje mogućih kontraindikacija za postavljanje implantata.

Nadalje, kliničkim pregledom se utvrđuje potreba za nadoknadu izgubljenih zuba i/ili rehabilitaciju kompletnih čeljusti.

Za potvrdu mogućnosti postavljanja dentalnih implantata neophodan je CT snimak. Trodimenzionalni rendgenski snimak čeljusti je važan i neophodan, kako bi kirurg analizom mogao isplanirati implantološku terapiju, ali i kako bi se pacijentu što bolje objasnila cijela terapija, fazu po fazu.

Nakon detaljne analize, pacijentu se predlaže odgovarajuća implantološka terapija, te na temelju svega toga izrađuje i troškovnik terapije.

Ugradnja zubnog implantata rutinski je kirurški zahvat. Zahvat je potpuno bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Protokoli prilikom ugradnje implantata

Kako bi terapija bila uspješna , postoje točni protokoli koji se moraju slijediti. Ljudsko tijelo je izvrstan, ali i kompliciran organizam gdje se većina stvari može predvidjeti, ali komplikacije su uvijek moguće.

Odbacivanje implantata, odnosno neprihvaćanje se događa u malom postotku, što također ovisi o faktorima zdravlja samog pacijenta (pušači imaju znatno veću mogućnost odbacivanja).

Postavljanje implantata ne ovisi dakle o zemlji u kojoj se postavlja, već postoje propisani protokoli koji se temelje na znanosti i godinama istraživanja te se moraju poštivati kako bi terapija bila uspješna na obostrano zadovoljstvo.

Broj dolazaka može malo varirati, ali uglavnom se kreće između 4 i 6 posjeta, ovisno o zahtjevnosti situacije.

Također, vremenski raspon od početka do kraja terapije može biti bilo koji između 4-12 mjeseci, također i ovisno o zahtjevnosti samog slučaja.

Neke posjete su jednodnevne, a neke zahtijevaju nekoliko dana prisutnosti u klinici.

Važno je poštovati vrijeme zarastanja i slušati upute odabranog dentalnog tima, kako bi se spriječile moguće komplikacije.

Sve što se savjetuje je izričito u svrhu uspješne terapije nadoknade izgubljenih zuba.

Nakon ugradnje zubnih implantata, svaki pacijent dobiva knjižicu s certifikatom implantata koji je ugrađen.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu.

U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem  sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.

Možda će vas zanimati:

Što je implantologija? – artDENTAL

3 razloga zašto je važno nadoknaditi izgubljene zube– artDENTAL

Kako izabrati dobar zubni implantat – artDENTAL

Ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba – koje su prednosti –  artDENTAL