Mobilne aplikacije za pravilno održavanje higijene usne šupljine – artDENTAL

Današnji svijet je nezamisliv bez mobitela i zašto ga onda ne iskoristiti da nas podsjeti kada treba promijeniti zubnu četkicu ili kada treba otići stomatologu?

Postoje mnoge korisne dentalne aplikacije za bolje shvaćanje pojedinih zahvata ili jednostavno čine pranje zubi zabavnijim.

Koje su najbolje dentalne aplikacije za vas ovisi da li tražite informacije za sebe, za svoju djecu ili jednostavno tražite zabavu.

Neke od najpoznatijih dentalnih aplikacija su:

1. BRUSH DJ

Zašto pranje zubi ne bi bilo zabavno?

Brush DJ je muzička aplikacija koju je razvio upravo stomatolog,  a primjerena je svim dobima.

Što sve radi ova aplikacija?

Pušta glazbu za vrijeme pranja zubi (neovisno perete li zube ručnom ili električnom četkicom), kroz kratka i jednostavna videa objašnjava kako se provodi pravilna higijena usne šupljine.

Aplikacija također podsjeća kada je vrijeme za promjenu zubne četkice, pranje zubi ili kada je vrijeme za stomatološki pregled. Postoji i opcija odabira boje pozadine, kako biste ju mogli uskladiti s bojom svoje četkice, kupaonice ili jednostavno samo odaberete najdražu boju. Aplikacija je besplatna.

2. KIDSDENTAL

Zabavna aplikacija prvenstveno namijenjena djeci, koja na jednostavne načine, uz pomoć raznih animacija, objašnjava sve o dentalnom zdravlju, pravilnoj higijeni usne šupljine te o problemima sa zubima i zubnim mesom kao što su gingivitis i karijes.

Aplikacija sadrži i kutak za roditelje, gdje oni mogu bilježiti važne informacije i evidencije o zubićima , npr. Datum ispadanja prvog zubića. Aplikacija košta 5 dolara.

3. TOOTHSAVERS

Dentalna aplikacija koja pretvara pranje zubi u igru. Za vrijeme pranja zubi u trajanju dvije minute dijete igra igru i nakon svakog pranja može otključati novi lik.

Nakon mjesec dana pranja zubi, dva puta dnevno po dvije minute, dolazi se do glavnog negativca igrice.

U aplikaciji je sadržano 10 zabavnih animacija  o pravilnom pranju zubi. Dijete može istovremeno gledati animacije i prati zubiće.

4. DENTAL EXPERT

Detaljna ali jednostavna aplikacija, možemo slobodno reći i jako korisna dentalna aplikacija koja je namijenjena svim pacijentima koji žele znati nešto više o zubima kao i oralnoj higijeni.

Aplikacija na jednostavan način objašnjava sve o oralnoj higijena kao i većini dentalnih postupaka.

Osim toga u aplikaciji se mogu naći i sljedeće informacije:

● zanimljivosti iz stomatologije

● kalendar dječjih zubića

● njega zubi u starijoj dobi

● pravilna prehrana bitna za dentalno zdravlje

● utjecaj pušenja na zdravlje zubi

U aplikaciji se mogu pronaći i savjeti što napraviti u stanjima hitnoće, kako spriječiti loš zadah,

te kako se brinuti o zubima svoje djece.

5. IBRACESHELP

Ova dentalna aplikacija namijenjena je pacijentima u ortodontskoj terapiji ili onima koji će tek ući u ortodontsku terapiju.

Kroz videa i fotografije nude se korisne informacije o mnogim stvarima, kao što su:  održavanje pravilne  higijene usne šupljine za vrijeme terapije,  kako nositi gumice i mnoge druge informacije.

Aplikacija je besplatna. 

6. DENTAL PHOBIA

Dentalna fobija ili jednostavnije: strah od zubara, može imati ozbiljne posljedice kao što su godine ne odlazaka kod stomatologa, zapostavljanje oralne higijene, a kao rezultat svega je loše stanje zubi.  Dentalna fobija može imati razne uzroke kao što su: loša iskustva u prošlosti, iracionalnih strahova o boli i sl. Strah od zubara je široko rasprostranjen i mnogi se osoba jednostavno boji odlaska zubaru.

Ova aplikacija pomaže u borbi protiv dentalne fobije. Uz redovno slušanje aplikacije  tijelo i um se pripremaju za zahvat.

Djeca će se sigurno zabaviti uz neku od ovih aplikacija, a možda i vi naučite nešto novo!

Možda će vas zanimati:

Kako naučiti dijete da pravilno pere zube?

Zubić vila stiže kada ispadaju mliječni zubi

Vodič za održavanje oralnog zdravlja kod djece -artDENTAL