Do novih zubi tijekom odmora u Hrvatskoj

Potpuno novi osmijeh za vrijeme odmora!

Odlazak na odmor mnogima su prilika za opuštanje, ali i za brigu o zdravlju, točnije o zubima. Posljednjih godina mnoge osobe odlučuju spojiti ugodno s korisnim. Uživati u slobodnom vremenu, upoznati kulturno – prirodne znamenitosti i gastro kulturu, a u isto vrijeme obnoviti i svoj osmijeh.

Osim što je Hrvatska najpoželjnija turistička destinacija, postala je i najpopularnija destinacija za stomatološko liječenje.

Prednosti razvitka dentalnog turizma u Hrvatskoj osim vrhunskih dentalnih usluga, su povoljna geografska pozicija i znatna ušteda.

Veliki broj pacijenata zainteresiran je za radove kao što su zubni implantati, ljuskice i mostovi, pa često traže informacije o cijenama i postupcima.

Dentalni turist planira svoje vrijeme tako da uživa u odmoru i upoznavanju zemlje, a ujedno da iskoristi vrijeme i da uljepša svoje zube i to uz znatnu uštedu.

Iskustva dentalnih turista su takva da čak i uz sve dodatne troškove putovanja kao što su: avionske karte, troškove smještaja, hrane i pićapacijenti se obično vraćaju kući s ušteđenim novcem.

Izrada zubnih implantata u Hrvatskoj

U odabiru implantata potrebno je biti vrlo oprezan. Na tržištu postoji velik broj tipova i marki dentalnih implantata; postoje jeftini zubni implantati koji imaju jako nisku cijenu i njihova dugoročnost se ne može mjeriti sa zubnim implantatima najviše kvalitete kao što su: NobelBiocare i Bredent s kojima radimo u klinici artDENTAL.

Možda vam nazivi implantata neće ništa značiti, ali najbitnije je da shvatite da nakon postavljanja svakog implantata morate znati koji implantat imate u ustima, gdje je postavljen, kada je postavljen i vrsta rada na implantatu da biste mogli objasniti bilo kojem stomatologu situaciju u vašim ustima. 

Knjižica kvalitete kao i implantološka knjižica obavezni su dokumenti koje dajemo svim našim pacijentima.

Prije kirurškog zahvata potrebno je napraviti CT. Pomoću njega oralni kirurg određuje poziciju implantata, odnosno mjesto gdje je moguće postaviti implantat. Implantacija je bezbolan kirurški zahvat koji se obavlja u lokalnoj anesteziji. Implantat se postavlja u zubnu kost i on služi kao zamjena za izgubljeni korijen.

U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem uvijek je moguće pronaći najbolje rješenje.

knjižice kvalitete, implantološka knjižica

Protetski radovi na zubima u Hrvatskoj

Protetika obuhvaća planiranje i izradu protetskih nadomjestaka, fiksnih ili mobilnih, pritom poštujući funkcionalnost i estetiku.

Od izuzetne je važnosti kvalitetan zubotehnički laboratorij koji blisko surađuje sa stomatološkom ordinacijom.

Zubna protetika može biti: FIKSNA I MOBILNA.

Fiksna protetika obuhvaća: ljuskice za zube, zubne krunice i zubne mostove.

Mobilna protetika obuhvaća: totalne proteze, parcijalne proteze, te proteze na implantatima.

Izrada zubnih ljuskica u Hrvatskoj

Keramičke ljuskice, veneers/viniri ili laminati naziv su najmodernijeg pristupa u rješavanju estetskih problema u modernoj dentalnoj medicini.

Keramičke ljuskice su izrazito tanke, te se lijepe na prethodno izbrušenu prednju plohu zubi.

Izrađuju se:

  • kod različitih promjena boje zubi koje ne možemo ispraviti izbjeljivanjem,
  • kod manjih i srednjih oštećenja krune zuba,
  • kod promjene estetike zubi zbog harmoniziranja osmijeha.

Izrađivanju svake ljuskice tehničar pristupa potpuno individualno, te se zbog toga izgled vašeg novog osmijeha može u potpunosti prilagoditi vašem licu, tenu i vašim zahtjevima.

Zahvat za izradu ljuskica može se izvesti s jako malo anestezije ili čak i bez anestezije. Za izradu ljuskica potrebno je minimalno izbrusiti prednju stijenku zuba oko 1,5-2,5 mm. Uzima se otisak koji se šalje u zubotehnički laboratorij gdje se izrađuju ljuskice od keramike.

U samo nekoliko posjeta našem centru dentalne medicine za estetsku stomatologiju i implantologiju, pacijenti mogu dobiti potpuno novi osmijeh, i to ako želite upravo u vrijeme trajanja Vašeg odmora!

novi osmijeh

Naši će stomatolozi surađujući zajedno s vama, i s našim vrhunskim zubotehničkim laboratorijem, učiniti vaš osmijeh baš onakvim kakvim ga vi želite.